Hogyan tehetőek egyedivé tárgyai a VTN fóliázás segítségével?

A VTN vagyis víz-transzfer nyomásos technológia már jó ideje használatos főként az autógyártás területén. A VTN technológia mára már hazánkban is elérhetővé vált. A VTN fóliázás segítségével számos mintázat létrehozható, így a különböző változatoknak csak a fantáziánk szabhat határokat. A VTN fóliázás során felhasznált alapanyagok széles szín- és modellválasztékban állnak rendelkezésre. A VTN fólia alapszíne változtatható, így igazán egyedi felületek hozhatóak létre a segítségével.
Régebben, ha egy tárgyat egyedivé szerettünk volna varázsolni, leginkább a 3D matrica volt a kézenfekvő megoldás, amelynek határt szabott az éppen elérhető matrica színárnyalat és/vagy mintázat. Ezen felül, nem minden felület volt bevonható matricával.
A VTN technológia segítségével szinte bármilyen felületet bevonhatunk VTN fóliával, amelyek egyébként polírozhatóak, fényezhetőek. Ezek közé tartoznak a fém, műanyag vagy műgyanta felületek is. A VTN fóliázás élettartama megegyezik a lakkozott felületekével, ugyanis a VTN fólia bevonatot lakkréteggel kell megvédeni a mechanikai behatásoktól.
A VTN fóliázás technológiája a nyugati országokban az autóiparnak köszönheti népszerűségét, hiszen a neves tuning cégek nem mellőzhetik a VTN technológia használatát. A VTN technológia ebből az iparágból került át más területekre is.

Miként működik a VTN technológia?

Amint említettük, a VTN technológia a Víz Transzfer Nyomás eljárást takarja. A VTN technológiának köszönhetően a különböző mintázatok felvihetőek bármilyen felületre, akár házilag is. Számos esetben használhatjuk a víz transzfer nyomás eljárást, például autók motorburkolatának, műszerfalának az egyedivé varázsolásához, vagy akár laptopok burkolatát is bevonhatjuk VTN fóliával. A víz transzfer nyomásos eljárás nem hasonlít a hagyományos fóliázáshoz. A VTN fólia gyakorlatilag egy vékony filmréteg, amely festékréteget hordoz, vagyis magát a mintázatot. Ha a VTN fóliát 30 fokos hőmérsékleten vízzel és egy aktivátorral kezeljük, ezek hatására elolvad és csak a festékminta marad vissza a kezelt felületen. Mivel a VTN fólia tökéletesen idomul szinte bármilyen geometriai alakzatra, így a három dimenziós tárgyak is könnyedén bevonhatóak vele. A VTN fóliák számos mintázatban elérhetőek, mint például karbon (szénszálas), márvány vagy fa mintázatban.

Hogyan kérhető árajánlat VTN fóliázásra?

Mivel a a VTN fóliázás esetében is egyedi munkálatokról van szó, a pontos árajánlat adásához szükséges ismernünk a fóliázandó tárgy jellemzőit, körülbelüli méreteit, valamint az igényelt színárnyalatot vagy és/vagy textúrát. Árajánlat a honlapunkon keresztül igényelhető a Kapcsolat menüpont alatt található űrlap segítségével.

 

// google anal